top of page

Vi deltager jævnligt i diverse food-messer, markeder og andre lokale events.
Følg vores Facebook-side og hold dig opdateret med kommende arrangementer

  • Facebook

Om Ryesminde Mosteri

Ryesminde Mosteri blev grundlagt i 1938 i Lysabild og flyttede senere til Mintebjerg, hvor det ligger i dag. I 1966 overtog Knud Erik Hansen og hans kone Grethe mosteriet og drev det frem til 1991. Mosteriet ejes og drives i dag af Mads Hansen, der overtog det fra sin far, Knud Erik, i 1991. I 2001 blev det gamle mosteri sløjfet, og Mads fik opført en ny produktionshal på ejendommen, hvor produktionen i dag er effektiviseret.

Ryesminde Mosteri har fremstillet æblemost af friske æbler fra Sønderjylland siden 1938, uden brug af tilsætningsstoffer og konserveringsmidler. Smagen varierer, da sammensætningen af de forskellige æblesorter aldrig er ens. Der bruges kun gode danske æbler til mosten, og ingen sorter er uegnede. Kunderne bringer selv deres æbler fra haverne, og disse bliver kontrolleret ved indvejningen, vasket i rent vand og revet til mos. Vi modtager æbler på mosteriet fra september til november.

Mosen bliver kørt igennem den automatiske æblepresser, og mosten løber ud gennem et fint maskeret net, og derefter kørt på tanke. Æblemosten bliver klaret, filtreret og pasteuriseret, inden den tappes på flasker med den originale etiket fra 1940´erne.

Siden Mads overtog mosteriet i 1991, har mosteriet udvidet deres sortiment fra udelukkende æblemost, til andre safter og lemonader.

 

Vores mission på mosteriet er at forholde os så miljøbevidste som muligt. Vi vasker og genbruger glasflasker, og opfordrer kunder til at returnere kasser og flasker på mosteriet. Desuden aflevere vi al overskydende frugtkød efter presningen til en lokal bondemand, som fodrer sine dyr med denne rest-pulp. Vi har en generel mission om at komme noget af madspildet til livs, derfor modtager vi de friske nedfalds æbler fra haverne, som befolkningen ikke formår at få spist.
Vores vision for fremtiden er fortsat at kunne drive produktionen så bæredygtig som muligt, og måske på sigt at kunne udvide vores miljøbevidste tiltag.

 

002.jpg
009.jpg
004.jpg
bottom of page